Over mijn proces

Ik werk met brongroepen en ben op zoek naar dat wat er bij hen speelt, naar dat wat zij willen vertellen.

Dit probeer ik daarna breder te trekken naar wat dit voor invloed heeft op de maatschappij. Binnen mijn werk vind ik vertrouwen en een prettige en veilige werksfeer heel erg belangrijk, want vanuit dat werkklimaat kunnen naar mijn mening hele mooie dingen ontstaan. Anders dan bij veel conventionele makers wegen bij mij het proces en het product dan ook even zwaar. Daarnaast ben ik ook altijd opzoek naar de sociaal maatschappelijke waarde van het geheel.

 

Een project kan vanuit verschillende punten starten. Vanuit een opdrachtgever met een specifieke vraag, een eigen fascinatie omtrent een specifieke  groep of thema of vanuit een groep en haar wens gehoord te willen worden. En hoewel de start verschilt en ook het eindproduct altijd anders zal zijn, zal er altijd gewerkt worden rondom bepaalde thema’s vanuit de verhalen van een brongroep.

Het eindproduct zal altijd verschillen doordat naar mijn mening iedere groep en ieder thema vraagt om haar eigen ontwikkeling en eindresultaat. Daarom is het naar mijn mening heel belangrijk om altijd echt te blijven kijken. Natuurlijk schijnt mijn makerschap door het eindproduct, maar het gaat niet om dat interessante ideetje van mij. Dat interessante ideetje van mij werkt niet als het niet past bij het thema, verhaal of de groep.

 

 

Met écht kijken kun je zien wat een groep nodig heeft om het verhaal waardig en echt over te brengen zodat het kan raken.

Heeft u vragen of wil u samen een project starten?

Stuur me gerust een mailtje.

Contact

©2015  SharonMerk.nl

 

Website door Verbeeldig