Over mij

 

 

 

 

Als jonge maakster ben ik opzoek naar bijzondere verhalen, maatschappelijke onderwerpen en gewaagde thema’s. Ik vind het interessant om de (nog) niet gehoorde verhalen te vertalen naar een theatrale setting, waar de eigenaren van deze verhalen hun stem gebruiken om gehoord te worden.

 

Waarom ik in de community theatre tak terecht ben gekomen is voor mij volkomen logisch. Ik ben een echte mensen mens. Ik ben oprecht geïnteresseerd naar mensen en hun verhalen. Ik zie daarin dat ieder mens een eigen kennis heeft. Door mijn leergierigheid wil ik deze kennis ontvangen en delen, samen weten, voelen en leren we meer!

 

 

Doelgroep

 

Daarom zijn waarschijnlijk mijn doelgroepen ook zo divers. Met de jaren heb ik lesgegeven en voorstellingen gespeeld en/of gemaakt voor kleuters, kinderen, jongeren en volwassen. Maar ook specifieke doelgroepen hebben mijn hart gestolen. Het werken met mensen met een verstandelijke beperking of psychosociale achtergrond brengt een hele bijzondere waarde met zich mee dat moeilijk in worden te beschrijven is.

 

Mijn interesse naar deze specifieke doelgroepen heeft me tot een specialisatie in de Theatre of the Oppressed gebracht. In het  binnen en buitenland  heb ik ervaring op gedaan met deze methode. Zo heb ik in London gewerkt met jongeren en volwassenen met een psychosociale achtergrond bij Cardboard Citizens. Daarna heb ik in Nederland een jaar stage gelopen bij Formaat Rotterdam.  Ook bij hen heb ik gewerkt met verschillende specifieke doelgroepen. Bijvoorbeeld mensen met psycho sociale achtergrond, verstandelijke beperking, ouderen, buurtbewoners, enzovoorts.

 

 

 

Ik ben Sharon Merk, Theatermaakster en workshopleider binnen de community theatre tak. Ik ben in 2015 afgestudeerd als docerend theatermaakster aan de hogeschool voor de kunsten Utrecht. Ik werk met hun verhalen en laat hun stem klinken met theater als middel.

Heeft u vragen of wil u samen een project starten?

Stuur me gerust een mailtje.

Contact

©2015  SharonMerk.nl

 

Website door Verbeeldig